Training voor gescheiden ouders:

KINDEREN UIT DE WIND

Uit de wind

Dit zijn 5 bijeenkomsten van 2 uur. Dit is de lichtste vorm van training die we aanbieden. Een ouder volgt samen met anderen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden, 5 x een bijeenkomst van 2 uur. Bedoeld voor ouders die zich hebben gemeld bij een wijkteam of jeugdconsulent en voor ouders die willen gaan scheiden zonder dat er al sprake is van problematiek rond de kinderen.

Het zijn 5 laagdrempelige informatieve en interactieve bijeenkomsten. Voor een van de bijeenkomsten nodigen wij bovendien het netwerk uit. Het is voor de kinderen essentieel dat er zich geen kampvorming voordoet en dat er voor kinderen steunfiguren in het netwerk aanwezig zijn. Wij geven informatie over scheiding en kinderen en geven vooral veel praktische tips en handvatten op het gebied van communicatie.

Thema’s:

Wat doet scheiden met je kind, Communicatie, De betrokkenheid van het netwerk, Een nieuw (1 ouder) gezin na de scheiding, Ouderschapsplan

Bijeenkomst 1. Gevolgen van echtscheiding voor kinderen/jongeren

Doelstelling:

Na het volgen van deze training hebben ouders inzicht in de gevolgen van echtscheiding voor kinderen/jongeren in de verschillende leeftijdsfases en ontvangen zijn handvatten om hier mee om te gaan.  Ook de effecten van voortdurende onmin tussen gescheiden ouders en hun negatieve uitingen naar en over elkaar, op de ontwikkeling van kinderen en jongeren worden in beeld gebracht. Ouders zijn bereid en in staat om de signalen die hun kinderen afgeven te herkennen en te erkennen.

Bijeenkomst 2. Communicatie na de echtscheiding

Doelstelling:

Na het volgen van deze training herkennen ouders hun eigen communicatiestijl en die van hun ex-partner en de onderlinge wisselwerking hier tussen. Wat werkt positief en wat werkt als een rode lap op de ander.  Er wordt gewerkt met kernkwadranten en met overzicht van overleg- en taakstijlen van voor en na de scheiding.

Bijeenkomst 3. Het netwerk

Doelstelling:

Interactieve bijeenkomst met informatie over de gevolgen van de scheiding (en met nadruk op de complex verlopende scheidingen) en wat steunfiguren in het netwerk kunnen betekenen voor de kinderen. Ouders mogen belangrijke steunfiguren uitnodigen voor deze avond.

Bijeenkomst 4. Een nieuw (1 ouder) gezin

Doelstelling:

Interactieve bijeenkomst met informatie over de zaken waar je tegenaan loopt als je voortaan het ouderschap gescheiden gaat uitoefenen. Hoe ga je overleggen, hoe ga je om met eventuele nieuwe partners. Hoe zit het juridisch. Tips en oefeningen.

Bijeenkomst 5. Ouderschapsplan

Doelstelling:

Interactieve bijeenkomst over wat je tegenkomt bij het opstellen of uitvoeren van je ouderschapsplan. Hoe maak je goede afspraken over de kinderen, hoe communiceer je, hoe blijf je uit valkuilen. Tips en oefeningen.

Joyce Korver

30 jaar advocaat en sinds 1993 vFAS-mediator en MfN registermediator (DNV-gecertificeerd) Zij begeleidt partners in crisis in het traject Scheiden of Blijven? en als scheidingsmediator. Zij is forensisch mediator/ouderschapsonderzoeker bij rechtbank en gerechtshof en trainer Kinderen uit de Knel. Daarnaast is zij arbeidsmediator en coach Repairing Balance.

korvermediation.nl

Shirley Fehr

Zeer ruime ervaring met kinderen op het snijvlak van recht en hulpverlening. Jurist, mediator en dramatherapeut. werkzaam als regiomanager in de jeugdhulpverlening. Trainer kinderen uit de Knel en coach.

intercollegiaal.nl

Contact opnemen?