Training voor gescheiden ouders:

KINDEREN UIT DE KNOOP

 

Uit de wind

Dit is een combinatie van groepstrainingen en individuele begeleiding van ouders waarbij de uitvoering van het ouderschapsplan niet naar tevredenheid van de ouders lijkt te werken. Aanvankelijk hebben wij deze groepstraining en aangeboden aan ouders samen maar gaandeweg hebben wij ontdekt dat het programma ook zeer effectief werkt als een ouder alleen komt. Dit werkt drempelverlagend.

Bijeenkomst 1:

Individueel

Intake met de ouder, indien wenselijk een matchingskennismaking.

Bijeenkomst 2:

Groepsbijeenkomst

Informatie over echtscheiding, wat doet het met kinderen (gevolgen in de diverse ontwikkelingsfases), pedagogische vaardigheden die nodig zijn om de reacties op te kunnen vangen, de scheidingsmelding; in afstemming met behoefte van deelnemende ouders.

Bijeenkomst 3:

Groepsbijeenkomst

Informatie over communicatiestijlen. Welk gedrag is effectief en welk gedrag niet (een spiegel)

Bijeenkomst 4:

Groepsbijeenkomst

verdieping communicatie kernkwadranten op individueel niveau.

Bijeenkomst 5. Ouderschapsplan

Groepsbijeenkomst

Wat heb je (nog) nodig om met de opgedane kennis en inzicht de volgende stappen te kunnen zetten in het belang van je kind.

Joyce Korver

30 jaar advocaat en sinds 1993 vFAS-mediator en MfN registermediator (DNV-gecertificeerd) Zij begeleidt partners in crisis in het traject Scheiden of Blijven? en als scheidingsmediator. Zij is forensisch mediator/ouderschapsonderzoeker bij rechtbank en gerechtshof en trainer Kinderen uit de Knel. Daarnaast is zij arbeidsmediator en coach Repairing Balance.

korvermediation.nl

Shirley Fehr

Zeer ruime ervaring met kinderen op het snijvlak van recht en hulpverlening. Jurist, mediator en dramatherapeut. werkzaam als regiomanager in de jeugdhulpverlening. Trainer kinderen uit de Knel en coach.

intercollegiaal.nl

Contact opnemen?