Kind uit de Wind

Trek de angel uit het conflict.

Wij leren jou om het leed van kinderen in vechtscheidingen te verminderen door ouders weer in contact brengen met hun goede intenties naar hun kinderen.

LEES MEER

Ben jij..

  • Ben jij de professional die werkt met ouders in een destructieve scheiding die hun gevecht voeren over het hoofd van hun kind?

  • Wil jij de expert zijn die met een rugzak vol tools moedig en zelfverzekerd dit soort problematiek de baas kan en vraagbaak is voor collega’s?

  • Ben je bereid om tijd en energie te steken in het aanleren van deze tools?

bij Kind uit de Wind aan het juiste adres. Kind uit de Wind is gespecialiseerd in het bieden van trainingen aan professionals op het gebied van complexe scheidingen. Een kind in een scheiding is kwetsbaar. Het is voor een kind een stormachtige periode en wij gaan er vanuit dat alle betrokkenen: ouders, verzorgers, familie, buren, leerkrachten, jeugdprofessionals de intentie hebben om het kind uit de wind te houden. Als je weet hoe de strijd tussen ouders weer kunt ombuigen naar de focus op de toekomst van hun kinderen, dan kun je ongelooflijk veel betekenen voor het kind en hun ouders. Durf jij de uitdaging aan?

Wat ons drijft

Ouders in een echtscheiding staan onder veel stress. Bij een hoog stressniveau belanden wij als mens vaak weer in ons oeroude reptielenbrein: vechten, vluchten of bevriezen in plaats van voelen en nadenken. Het inschakelen van een eigen advocaat en het luisteren naar je directe netwerk leidt er vaak toe dat de vechtmodus of de vluchtmodus alleen maar meer wordt geactiveerd.

Helaas zien we het belang van het kind ondergeschikt worden aan de strijd. En dat terwijl kinderen eigenlijk maar één ding willen. Het vertrouwen dat -ondanks de scheiding- hun ouders zich blijven gedragen als ouders zodat ze ook in deze turbulente tijd kunnen terugvallen op deze vaste basis.

Onze visie

Onze visie is dat scheidende ouders de verantwoordelijkheid hebben om -ondanks hun eigen pijn- het goede te doen voor hun kinderen. De grote paradox is helaas dat kinderen misschien wel meer lijden onder strijdende ouders dan onder een niet zo ideale zorgregeling.

Ouderschap na scheiding vergt een hele andere manier van omgaan met elkaar, veel loslaten en vaak tot 10 tellen. De strijd altijd ondergeschikt maken aan het belang van je kind. Wij willen de ouders handvatten bieden om dit ouderschap na scheiding gestalte te kunnen geven

Wij werken allebei met ouders en kinderen die al jarenlang in de strijd zitten en wij zijn geraakt door de pijn die onder het gedrag van kinderen ligt en het feit dat ouders die ooit van elkaar hielden elkaar nu bestrijden in de rechtszaal in het oprechte idee dat ze hun kind daarmee helpen.

Als je als professional oog krijgt voor deze dynamiek en handvatten krijgt hoe hier in te sturen kun je zulk goed werk doen voor kinderen en hun ouders. Hier richten onze trainingen en coaching on the job zich op

BEKIJK zomercursus regie houden bij complexe scheidingen
BEKIJK opleiding expert complexe scheidingen

Coaching on the job

LEES MEER

Professionals in

complexe scheidingen

LEES MEER

Professionals in
Kinderopvang

LEES MEER

Contact opnemen?